Utorak 18.12.2012.
12:01
Lj. M. - Vesti - Foto:

Omladincima "Rudara" 4.000 USD

Predrag Šorga

Fondacija je za ovih šest godina rada podržala oko 150 projekata u segmentima obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i razvoja zajednica u šta je uložila oko 1.350.000 KM, pokazavši na taj način da je važan deo lokalne zajednice.


- Tokom 2012. godine, Fondacija je obezbedila više od 350.000 KM za veliki broj različitih projekata, čiji fokus je pre svega bio na obrazovanju i projektima razvoja zajednice koji su okupili veliki broj ljudi, prvenstveno mladih - rekao je Predrag Šorga, predsednik Fondacije.

Prijedorski ogranak ove Fondacije samo je jedan od 30 koliko ih ima širom sveta, a šestu godinu aktivnosti u ovom gradu proslavili su multimedijalnom manifestacijom "Naše priče" gde je više od 130 učesnika svih uzrasta nastupilo na sceni prepunog gradskog pozorišta. Prikazana su i četiri kratka filma o pojedinim segmentima rada ove organizacije.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- U fokusu rada Fondacije su školstvo i predškolstvo, zdravstvo, sport, mladi, socijalna zaštita i kultura - rekao je Šorga i dodao da je globalna politika kompanije da se podrška daje isključivo lokalnim zajednicama u kojima posluje jedinica pod patronatom "Arcelor Mitala".


Iako dobijaju brojne zahteve i iz drugih lokalnih zajednica u BiH, njihov rad se bazira isključivo na projektima na području grada Prijedora.

2024 © - Vesti online