Utorak 18.12.2012.
10:38
Vestionline, B92

Srpski olimpijac Žolt Der prelazi u tim Mađarske

Prelazi u mađarski tim - Žolt Der

Der ima dvojno državljanstvo, ali će se od sledeće godine takmičiti sa mađarskom licencom, posle potpisivanja ugovora sa mađarsko-italijanskim timom Utensilnord.

On će biti jedan od osmorice mađarskih biciklista, dok je sedmorica biti iz Italije, a to ujedno znači da više neće voziti za Srbiju.

Der je, inače, prošle godine bio šampion naše zemlje, a letos je vozio za Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu, gde nije uspeo da završi drumsku trku. Razlog njegove odluke da vozi za Mađarsku treba tražiti u stanju u kojem se nalazi biciklizam u Srbiji, ali i uslovima koji su mu ponuđeni kao članu tima Utensilnord.

“Zahvaljuljem svima koji su me podržavali i sa kojima sam dobro sarađivao svih proteklih godina. Prvo reprezentaciji, a onda redom i klubovima počevši od Spartaka pa preko Milicionara, Partizana i u poslednje dve godine Radničkom, sa kojim sam ostvario dosta zaljedničkih ciljeva. Posmatrajući celokupnu situaciju u svetu biciklizma doneo sam ovu odluku teška srca. Ipak sam u Srbiji proveo svoje najbolje godine i dosta toga dobio i smatram da sam se na najbolji mogući način odužio skupljajući svetske i olimpijske bodove. Na ovaj korak odlučio sam se posmatrajući dugoročne ciljeve, jer je teško u skorije vreme zamisliti tim sa ovih prostora koji može voziti Grand Tur trku, što je san svakog bicikliste”, rekao je Der za BiciSvet.

2024 © - Vesti online