Ponedeljak 17.12.2012.
22:32
Vestionline, Kurir

Todorić: Neke sudije štite interes svoje zemlje

Sudije rade za svoje - Dragan Todorić

"Plašim se da, kako liga odmiče, pojedine sudije počinju da štite interese određenih klubova iz zemlje iz koje i oni dolaze", istakao je Todorić.

Naredna utakmica koja očekuje tim Partizana je gostovanje u Zadru, a osim sportskog segmenta, spekuliše se da bi hrvatski general Ante Gotovina mogao da prisustvuje meču.

Stav trenera Partizana po tom pitanju je jasan.

"Kao i kada je bila utakmica sa Cedevitom u Beogradu, izneo sam tada svoj stav da treba odvojiti košarku od politike. Taj stav apsolutno imam i sada. A što se tiče najave, po onome što znam o njemu i što sam pročitao, mislim da će gospodin Gotovina biti mudriji od iste", rekao je Duško Vujošević.

Bilić: Dule je štipao sudiju za ruku

 

Direktor regionalne ABA lige Josip Bilić izjavio je da je trener Partizana Duško Vujošević suspendovan, jer je štipao sudiju na meču protiv mađarskog Solnoka.

 

Trener crno-belih je suspendovan i neće voditi ekipu na naredna dva meča protiv Zadra i Krke. Crno-beli su u Mađarskoj bili poraženi rezultatom 70:68.

 

"Moja koleginica u Sloveniji koja puni naš sajt je ispustila jedan deo moje rečenice iz moje odluke. Dule je kažnjen iz razloga pretnji i fizičkog napada na sudiju Jovovića", rekao je Bilić i pojasnio: "Uhvatio ga je za ruku i štipao, odnosno dirao ga je po telu", dodao je Bilić i ponovio da se odluka očekuje za nedelju dana.

2024 © - Vesti online