Ponedeljak 17.12.2012.
20:02
Vestionline, Beta

Sampdorija otpustila Feraru i dovela Rosija

Nije se ni zagrejao na klupi Sampdorije - Ćiro Ferara

Ferara je došao kao "vatrogasac", posle serije od sedam uzastopnih poraza Sampdorije. On je doneo klubu dve pobede za redom, među kojima je i derbi sa
Đenovom, ali je nakon toga njegov tim osvojio samo jedan bod iz tri meča i sada ima samo tri boda više od zone ispadanja.

Delio Rosi ima 52 godine, a najpoznatiji klubovi koje je trenirao su Lacio, Parma i Fiorentina, u kojoj je u maju dobio otkaz zato što je udario srpskog reprezentativca Adema Ljajića.

Ferara je drugi trener koji je posle mečeva 17. kola u Italiji dobio otkaz, pošto je ranije tokom dana poslednjeplasirana Sijena koja je poražena u Firenci sa 4:1, odlučila da otpusti Sersija Kozmija i postavi  Đusepea Jakinija za novog trenera.

Na startu sezone najbrži je bio Palermo, koji se Đuzepeu Saninu zahvalio početkom septembra. Predsednik Mauricio Zamparini, koji je potom angažovao Đan Pijera Gasperinija, prošlogodišnjeg kratkotrajnog šefa struke u Interu.

Početkom oktobra, Kjevo je otpustio Domenika Di Karla i doveo Euđenija Korinija, a Kaljari je Masima Fikadentija zamenio Ivom Pulgom.

Đenova je krajem oktobra smenila Điđija Di Kanija i dovela Luiđija Del Nerija, koji je do sada zabeležio sedam poraza i jedan nerešen rezultat.

Peskara je dovela Kristijana Bergodija, pošto je Đovani Stropa podneo ostavku 20. novembra.

U dosadašnjih 17 kola Serije A otpušteno je sedam trenera, a prošle sezone je smenjeno rekordnih 19 trenera (od 20 klubova) u Seriji A.

2024 © - Vesti online