Ponedeljak 17.12.2012.
14:54
Vestionline

ABA liga opet suspendovala Vujoševića

Već odradio suspenziju od tri meča na startu ABA lige - Duško Vujošević

U kratkom saopštenju na sajtu regionalne košarkaške lige, navodi se da je trener crno-belih suspendovan zbog nesportskog ponašanja po završetku utakmice u Solnoku protiv istoimenog kluba.

"Duško Vujošević je suspendovan na osnovu zvaničnog izveštaja sastavljenog posle utakmice, a u kome se navodi njegovo nesportsko ponašanje", piše u saopštenju ABA lige.

U saopštenju se ne navodi zbog čega je Vujošević suspendovan, niti ko je prijavio nesportsko ponašanje stratega crno-belih, a konačna odluka o njegovoj suspenziji biće doneta u narednih nedelju dana, pošto se prikupe sve izjave zvaničnih lica i aktera incidenta.

Međutim, prvi čovek regionalnog košarkaškog nadmetanja Josip Bilić je u izjavi za Blicsport pojasnio šta se desilo:

"Duško Vujošević je prvo pretio, a zatim fizički napao sudiju Jovovića posle utakmice, zbog čega mu je odmah izrečena automatska suspenzija", kaže Bilić.

Partizan je u tom meču izgubio od mađarskog tima rezultatom 70:68, što je bio treći poraz crno-belih u 13 utakmica Jadranske lige.

Vujošević će, prema pravilima ABA lige, propustiti naredna dva kola i mečeve protiv Zadra i Krke na gostovanjima. Partizan će u sredu u 14. kolu gostovati Zadru, dok u subotu putuje u Sloveniju na duel sa Krkom.

2024 © - Vesti online