Ponedeljak 17.12.2012.
12:20
Vesti

Policija istražuje "slučaj Kolarov"

Danas ponovo na saslušanju u policiji u Njukaslu - Aleksandar Kolarov

Gotovo iz nedelje u nedelju na Ostrvu se posle utakmica Premijer lige više priča o incidentima i slučajevima rasizma na utakmicama nego o samom fudbalu. Tako će izgleda biti i posle ovog vikenda, a akter najnovijeg incidenta, koji je okarakterisan kao "rasistički", je srpski fudbaler u dresu Mančester Sitija Aleksandar Kolarov.

Levi bek "građana" i reprezentacije Srbije u subotu se tokom utakmice između Njukasla i Mančester Sitija, koju su gosti dobili rezultatom 3:1 sukobio sa domaćim navijačima, zato što su na tribini istakli albansku zastavu.


Incident se desio u prvom poluvremenu dok se Kolarov zagrevao pored terena da uđe u igru. Srpski reprezentativac navodno je zatražio da se albanska zastava ukloni, a kada to nije učinjeno usledio je gotovo desetominutni verbalni sukob sa navijačima Njukasla.


Komentarišući ovaj incident, nekoliko osoba koje tvrde da su bili na utakmici, napisali su na Tviteru da je Kolarov bacio i flašicu vode prema navijačima, ali to nije potvrđeno. Jedan od navijača Njukasla prijavio je Kolarova redarima koji su obavestili policiju na stadionu, a zatim je na poluvremenu navijač dao izjavu policiji.


Po završetku meča policija je uzela i izjavu od Kolarova, a on je potom napustio stadion "Sent Džejms Park" sa ostalim igračima Mančester Sitija.


Policija u Njukaslu saopštila je da istražuje incident koji je okarakterisan kao "rasistički".


"Policija je dobila prijavu o rasističkom rečniku korištenom na stadionu 'Sent Džejms Park' tokom utakmice između Njukasla i Mančester Sitija. Takve optužbe smatramo izuzetno ozbiljnim i sprovodimo istragu o ovom incidentu", saopštio je portparol policije.

Prema nekim izvorima sa Ostrva, Kolarova nisu provocirali Albanci, već Englezi, koju su zbog blage kazne UEFA za FS Srbije uzeli na zub srpskog internacionalca u želji da ga razbesne.

2024 © - Vesti online