Ponedeljak 17.12.2012.
10:33
Blic

Ko je sledeći "krupni igrač" za hapšenje?

Foto - ilustracija: Pitanje dana kada će još neki "krupniji igrač" da se nađe iza rešetaka
 

Jer, spisak od 24 sporne privatizacije je podugačak, kao i sumnja i broj onih koji su umešani.

Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije ne želi da prognozira dokle će ići borba protiv korupcije, odnosno da li bi neko od aktera spomenutih u 24 izveštaja Saveta o sumnjivim poslovima srpskih tajkuna i političara trebalo da se “pripremi”. Dodaje, međutim, da “nema kupca bez prodavca”.


"Nikad ne može kupac da kupi nešto ako nema prodavca. A prodavac treba da kontroliše i izvršenje kupoprodajnog ugovora. Da je država, kao prodavac, kontrolisala sve ugovore, ne bismo mi sada imali toliko preduzeća u stečaju i ljude bez posla", kaže Jelisaveta Vasilić za Blic.


Privođenje Miškovića, kako kaže Aleksandar Stevanović iz Centra za slobodno tržište, liči na to da je vlast počela da se ozbiljno bavi posledicama korupcije.


"Pitanje ko je sledeći je logično. Ako s tim licitira javnost", nije problem, ali nije u redu, ukoliko to čine nosioci vlasti.

Vlada je odlučna da se pozabavi sa 24 sporne privatizacije, tako da je pitanje dana kada će još neki "krupniji igrač" da se nađe iza rešetaka.

2024 © - Vesti online