Ponedeljak 17.12.2012.
10:02
Vestionline, Beta

Sao Paulo slavi Korintijans

Prvaci sveta - fudbaleri Korintijansa posle finala u Japanu

Mladi i stari vikali su "napred Korintijans!" od kada je sudija odsvirao kraj utakmice protiv Čelsija u kojoj je klub iz Sao Paula pobedio sa 1:0.

Slavljenički vatrometi pretvorili su obično mirno nedeljno jutro u festival, a gomile slavljenika su preplavile glavne ulice Sao Paula, zaustavivši saobraćaj u nekim delovima grada.

Navijači su u slavlju zauzeli budući stadion Korintijansa u Sao Paulu, koji se sada gradi, a kompanija koja ga gradi je pregovarala sa njima da ga napuste.

Većina barova u gradu bila je prepuna navijača u crno-belim bojama kluba još od devet ujutru da gledan finale Svetskog prvenstva klubova. Oni su doručkovali pivo, plesali na krovovima, pevali klupske pesme, grlili se i ljubili...

Gerero: Vreme je za slavlje

 

Paolo Gerero, strelac odlučujućeg gola u pobedi Korintijansa nad Čelsijem, kaže da je presrećan, kao i to da se ne seća najbolje pogotka koji je rešio meč.

 

“Još se navikavam na to da smo svetski šampioni, oduševljen sam. Naporno smo radili kako bismo osvojili titulu, mnogo smo se žrtvovali. Sada je vreme da slavimo, to nam je potrebno”, izjavio je Gerero posle finala klupskog SP i dodao:

 

“Iskren da budem, ne sećam se poteza koji je prethodio golu, mislim da je lopta došla sleva. Sećam se samo lopte koja je ispred mene i čeka da je ćušnem u gol. U takvim situacijama potrebno je da ostaneš pribran, nema vremena za razmišljanje. Mislim da je završila ispod prečke”, dodao je 28-godišnji Peruanac.

2024 © - Vesti online