Nedelja 16.12.2012.
17:18 >> 23:05h
Beta

Završen sastanak o platformi za KiM

Tekst srpske državne Platforme o Kosovu ponovo će večeras biti tema razgovora državnog vrha Srbije, odnosno šefova stranaka vladajuće koalicije
 

Kako je ranije najavio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, predsednik Srbije Tomislav Nikolić bi tokom iduće nedelje trebalo da predstavi platformu rukovodstvu parlamenta i šefovima poslaničkih grupa.

Stefanović je ranije najavio da bi platforma trebalo da bude usvojena u parlamentu do kraja godine.
 

Sastanku su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegov savetnik Marko Đurić, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade Verica Kalanović i potpredsednici Vlade Rasim Ljajić i Jovan Krkobabić.

Učestvovali su i ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić, ministar pravde Nikola Selaković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i generalni sekretar Vlade Veljko Odalović.

U vilu Bokeljka je oko 19.15 došao i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, koji je i funkcioner SPS-a. Iz vile su oko 20.30 izašli šef tima sa tehničke razgovore sa Prištinom Dejan Pavićević i savetnik predsednika Marko Đurić.

2024 © - Vesti online