Nedelja 16.12.2012.
16:15
Vestionline, Beta

EP: Srbija bez medalje posle produžetka

Stale u produžetku bitke za bronzu - rukometašice Srbije

Reprezentativke Srbije nisu uspele da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu, jer su i pored velike želje i činjenice da su ceo meč jurile i na kraju stigle prednost Mađarica, ipak u produžetku morale da polože oružje pred jakim gošćama - 41:38.

Najefikasnije u timu Srbije bile su Andrea Lekić, Svetlana Ognjenović i Biljana Filipović sa po sedam golova, dok je Mađarice predvodila Viktorija Redei sa devet postignutih golova.

Prvo poluvreme obeležila je loša igra u odbrani obe ekipe, a Mađarice su prednost na kraju prvog dela imale pre svega jer su iskoristile to što su tri puta imale igračicu više.

Golman srpske reprezentacije Katarina Tomašević u prvom poluvremenu imala je samo jednu odbranu, a Jovana Risović, koja je na golu stajala pet minuta, nije imala nijednu.

U osmom minutu nastavka igre Srbija je golom Katarine Krpež uspela da izjednači na 24:24, ali su Mađarice ponovo stekle prednost koju nisu ispuštale sve do pred kraj utakmice.

Tada je Srbija, minut pred kraj regularnog dela, golom Slađane Pop-Lazić došla do izjednačenja (33:33). Mađarice su potom ponovo povele, ali je Svetlana Ognjenović 10 sekundi pre kraja pogotkom sa krila obezbedila svom timu produžetke.

Srpske rukometašice su vodile tokom prvog produžetka, pa i na početku drugog, ali su Mađarice sa četiri uzastopna gola ipak došle do pobede i bronzane medalje.

Na početku utakmice u beogradskoj Areni bilo je nekoliko hiljada ljudi, ali se hala popunjavala kako je meč odmicao, pa je pred kraj bilo oko 10.000 gledalaca, od čega najviše navijača Norveške i Crne Gore.

U finalu od 17.00 sati se sastaju branilac titule Norveška i selekcija Crne Gore.

2024 © - Vesti online