Nedelja 16.12.2012.
15:51
Beta

Zbog snega obustavljen saobraćaj u Banatu i istočnoj Srbiji

Sneg zaustavio saobraćaj, najkritičnije u Banatu i istočnoj Srbiji
 

Usled jakog vetra juče su se snežni nanosi stvarali na putnim pravcima u Srednjem i Južnom Banatu, a najkritičnije je teritoriji Zrenjanina i opština Vršac i Kovačica, gde je većina lokalnih puteva bila neprohodna ili teško prohodna.

Tokom noći došlo je do slabljenja vetra, što je olakšalo čišćenje lokalnih puteva, navodi se u saopštenju.


Tokom dana i noći više od 130 osoba, među kojima je bilo dece i bolesnih osoba, evakuisali su pripadnici Sektora za vanredne situacije u saradnji sa preduzećem JP "Vojvodinaput", ekipama Hitne pomoći i drugim službama.


Trenutno je u Banatu neprohodno 11 lokalnih puteva, u Južnobanatskom okrugu neprohodno je pet, dok je na teritoriji Srednjebanatskog okruga neprohodno šest lokalnih putnih pravaca. Anagažovana je sva raspoloživa mehanizacija i prohodnost ovih puteva se očekuje tokom dana, ističe se u saopštenju.


Na teritoriji opštine Majdanpek neprohodan je putni pravac Majdanpek - Donji Milanovac, preko Omana, a na teritoriji opštine Kladovo neprohodan je lokalni putni pravci Planinica - Duran. Na ostalom delu teritorije Srbije svi putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni, dok se u brdsko-planonskom delu saobraćaj odvija otežano zbog utabanog snega na kolovozu

2024 © - Vesti online