Ponedeljak 08.02.2010.
16:24
Vesti

Nevina žrtva u ratu dilera

Mesto napada u Inđiji

Za tragično nastradalog Aleksandra tvrdi se da je bio samo "kolateralna šteta" u revolveraškom obračunu, pošto se u kobnom momentu nalazio na mestu suvozača u džipu "micubiši pajero" kojim je upravljao Nikola V. (21) iz Inđije i koji je, prema operativnim saznanjima policije, bio prava meta napada.

Krvavi vatreni obračun u neposrednoj blizini centra Inđije samo za neupućene je bio slučajan. Kritične noći oko 23.45 sati, prema unapred smišljenom scenariju, u klasičnoj "sačekuši" dvojica napadača su iz svog "mercedesa" u pokretu ispalili rafal na džip Nikole V. Meci su promašili vozača, ali je Aleksandar zadobio smrtonosne povrede.

Nakon napada, Nikola je ispričao inspektorima da je on bio meta i da je napad, kako je rekao, usledio zbog neraščišćenih računa sa napadačem Bojanom R. sa kojim je u dva navrata imao i fizičke obračune. Izvor "Vesti" tvrdi za Nikolu V. i Bojana R. da su bili umešani u trgovinu drogom i da je to pravi motiv obračuna, njihova borba za prevlast na tržištu droge u Sremskoj Mitrovici.


Nikola V, kome je bila pripremljena "sačekuša", sa druge strane optužuje neimenovanog "bosa" iz Inđije za kojeg tvrdi da preko svojih dilera prodaje drogu u ovom delu Srema. Isti taj "bos" je, tvrdi Nikola V, u više navrata pritiskao i Nikolu da prodaje drogu učenicima u inđijskim školama, što je on, navodno, odbijao.


"Posle ubistva Aleksandra Vujinovića, bukvalno se nalazim u kućnom pritvoru iz straha od likvidacije i zbog stalnih pretnji", rekao je za medije Nikola V. koji je dobro poznat policiji budući da je protiv njega podneto 36 krivičnih prijava, pri čemu Nikola nije proveo nijedan dan u pritvoru.

Aleksandar Vujinović
Gradonačelnik traži pomoć Dačića


U vezi sa ovim tragičnim događajem oglasio se i gradonačelnik Inđije Goran Ješić koji je rekao da je lično pre tri i po meseca dostavio spisak spisak sa sedam-osam imena ljudi za koje tvrdi da su dileri droge u Inđiji.

 

 

Spisak je, tvrdi Ješić, dostavio lično Zoranu Smajiću, načelniku Policijske uprave Sremska Mitrovica, glavne policijske instance za svih sedam sremskih opština. Ješić je dodao da još nije dobio nikakav odgovor, pa je bio prinuđen da se obrati pismom Ivici Dačiću, potpredsedniku Vlade Srbije i ministru policije, koji je obećao da će lično doći u Inđiju, kako bi se raščistila nemila situacija.


 
2024 © - Vesti online