Subota 15.12.2012.
20:21
Beta

Rukometašice Srbije: Zaslužujemo medalju

"Nismo ih tukle kao što su one nas"

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da je njegov zadatak sada da što pre oporavi ekipu posle poraza od Crne Gore u polufinalu Evropskog prvenstva, kako bi bile spremne da se sutra bore protiv Mađarske za bronzanu medalju.

"Uradićemo sve da se oporavimo, imamo dobre devojke. Kao što smo do sada radili, zaboravljali prethodnu utakmicu, tako ćemo i sada. Nadam se da ćemo se oporaviti za meč protiv Mađarske", rekao je Bošković posle poraza sa 27:26 u beogradskoj Areni.

Bošković je kazao da je njegovoj ekipi malo nedostajalo da upiše pobedu danas protiv olimpijskih vicešampionki.

"Šteta je što nismo slavili, malo nam je falilo. Nemam šta da zamerim devojkama, celo prvenstvo su odigrale jako dobro i šteta što to večeras nismo završili", kazao je Bošković.

Desno krilo srpske reprezentacije Katarina Krpež bila je vidno razočarana, ali je istakla da sutra u meču za bronzu sa Mađarskom nju i njene saigračice čeka najvažnija utakmica u karijeri.

"Ovo nije naša igra... Nismo ih tukle kao što su one nas, a opet smo imali priliku da se vratimo u poslednjem napadu. Nismo uspele, nažalost, ali sutra je novi dan i nova utakmica koja će biti najvažnija u našim karijerama jer ćemo se boriti za medalju", istakla je Krpež.

Pivotmen u timu Srbije Slađana Pop-Lazić rekla je da njena ekipa zaslužuje medalju i da je neophodno da se oporavi posle ove utakmice.

"Ostaje nam da se oporavimo i skupimo snagu za Mađarsku jer zaslužujemo medalju. Hvala navijačima koji su nam mnogo pomogli i nadam se da će nas i sutra podržati", kazala je Pop-Lazić.

Biljana Filipović, kojoj je u poslednjem napadu na utakmici sa Crnom Gorom Sonja Barjaktarović odbranila šut, kazala je da nije očekivala da će imati takvu poziciju u poslednjim trenucima utakmice.

"Nisam očekivala, niti razmišljala da ću tako šutnuti. Otvorio se prostor na desnoj strani gde im je odbrana slabija, a to što sam ispala tragičar, pa Bože moj...", kazala je Filipovićeva koja je sa sedam postignutih golova bila najefikasnija.

"Mislim da je ovo bio naš maksimum, trudićemo se da se odmorimo i da se što bolje pripremimo za Mađarsku i uzmemo bronzanu medalju, jer mislim da smo stvarno to zaslužili", kazala je Filipović. 

Srbija će protiv Mađarske igrati sutra od 14.30 u beogradskoj Areni u borbi za treće mesto i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

2024 © - Vesti online