Subota 15.12.2012.
17:13
Beta

Sahranjen policajac heroj; Dačić: Ovo je pucanj u državu

Miroslav Stamneković sahranjen je uz počasnu paljbu pripadnika Žandarmerije, a zastava Srbije, koja je pokrivala kovčeg, predata je u ruke iznemogle majke Svetlane.

Opelo je održano u crkvi Svetog Ilije u okviru groblja, a pored odra su stajale Stamnekovićeve kolege i vrh MUP Srbije sa premijerom Dačićem, kao i roditelji i sestra policajca i njegova devojka Ana. Scene su bile potresne, a hitna pomoć je dva puta ulazila u crkvu, jer su dve rođake policajca pale u nesvest.

"Mislim da je krajnje vreme da se analzira set pravosudnih zakona koji reguliše sankcionisanje napada na službeno lice, a sa druge strane, da mi u Ministarstvu i policiji sagledamo koliko opreme, kako je ona raspodeljena, ko interveniše u pojedinim slučajevima, kako se interveniše i tako dalje", kazao je Dačić posle sahrane.

On je ocenio da ovo nije bio napad na policiji, već na državu, "pucanj na državu".

"Ovo je napad na one koji brinu o javnom redu i miru i o građanima, ako se napadaju javni red i mir, šta treba da očekuju građani", upitao je premijer i ukazao da je porodica pokojnog policajca sada briga MUP-a Srbije.

2024 © - Vesti online