Subota 15.12.2012.
14:25
Beta

Jedna osoba poginula, sneg zatrpao puteve

Snežna mećava pravi velike probleme vozačima
 

Nesreća se dogodila sinoć oko 22 sata, kada je G.P. (25) iz Novog Miloševa automobilom udario u autobus "Bečejprevoza". Jak vetar je sneg sa okolnih polja nanosio na puteve u srednjem Banatu, praveći velike smetove i zaustavljajući saobraćaj.

Na desetine automobila je zavejano, kao i jedan autobus, kod Žitišta. U toku noći dežurne ekipe su bile na terenu i evakuisale su ljude iz vozila, prenela je Radio-televizija Vojvodine. Čep na putu između Kleka i Žitišta noćas je jednom probijen, ali brzo nastaju novi smetovi.

Iz Zrenjanina se ne može ka Beogradu, a u opštini Sečanj su gotovo sva sela blokirana, javio je RTV. Najveći problem ponovo su kamioni: u toku noći prevrnule su se dve cisterne, a kod Orlovata se zaglavio autobus iz kojeg su putnici brzo evakuisani.

Zbog snega koji jak vetar nabacuje s polja, zatvoren je i put Bačko Gradište-Temerin. RTV je javio da gotovo sve opštinske uprave u srednjem Banatu negoduju zbog rada putara. Otežano je i snabdevanje namirnicama, a opština Žitište i stanovnici Nove Crnje ne mogu do zrenjaninske bolnice.

2024 © - Vesti online