Petak 14.12.2012.
21:19
Vestionline, novosti.rs

Stručni savet predložio Savića za selektora

Pre sednice Upravnog odbora, koja će se održati u ponedeljak, predsednik Saveza Velibor Sovrović razgovaraće se strategom mlade reprezentacije i Crvene zvezde i ukoliko bude sve u redu imenovaće ga za novog kormilara.

Savić je posle odlaska Dejana Udovičića slovio uz Igora Milanovića za najozbiljnijeg kandidata. U Svetskoj ligi vodio je ekipu kao v. d. selektora i slavio protiv Nemačke i Španije.


Jedan od naših najboljih igrača svih vremena je ove godine sa mladom reprezentacijom osvojio evropsko srebro u Kaneu i svetsku bronzu u Pertu. U petak je Stručni savet prihvatio njegov izveštaj sa SP u Australiji.

"To je samo predlog Stručnog saveta. Još nisam zvanično ni sa kim pričao. Jeste da mi je ukazana velika čast, ali sada predstoje i druge stvari", rekao je Savić.

Inače, na sednici je razgovarano o detaljima rada sa reprezentacijom. Odlučeno je da se organizuje kamp za generaciju 1999. i seminar za trenere. Data je i podrška razvoju ženskog vaterpola.


Dejan Savić (37) je odigrao najviše utakmica za našu reprezentaciju. Na 444 utakmice postigao je 405 golova. Ponikao je u Partizanu, za koji je debitovao sa 14 godina. Igrao je i u Barseloni, Florenciji, Barseloneti, Pro Reku, Sintezu i Crvenoj zvezdi. Prošle godine je okačio kapicu o klin, a trenerskim poslom je počeo da se bavi 2009, kada je bio pomoćnik Dejana Stanojevića na Univerzijadi u Beogradu. Već dve godine vodi mlade, a ove godine je bio uključen i u rad prvog tima. 

2024 © - Vesti online