Petak 14.12.2012.
18:56 >> 21:46h
Blic

Izgoreo klub Ivana Ivanovića i Marije Kilibarde

U gašenju požara je učestvovalo 16 vatrogasnih vozila

Kako nezvanično saznaje Blic, do požara je došlo kada se zapalio dimnjak restorana.

- U gašenju požara je učestvovalo 16 vatrogasnih vozila i 62 vatrogasca - rekla je načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović.


Prema njenim rečima, požar je izbio u dimnjaku, a zahvatio je i krov, kome su zbog izolacije, vatrogasci teško prilazili. U trenutku izbijanja požara u restoranu je bilo gostiju, ali srećom niko nije povređen. Požar se proširio i na unutrašnjost objekta.

Vatrogasci su po naređenju nadređenih sišli sa krova objekta, jer je plamen izbio napolje. Nisu uspeli da probiju krov "Central parka" i lokalizuju požar jer je napravljen od trostrukog lima. Jedina olakšavajuća okolnost bila je to što je vetar duvao u suprotnom pravcu. Požar je međutim zahvatio stan na poslednjem spratu i krov susedne zgrade.

Stan je u potpunosti izgoreo kao i deo potkrovlja, a stanari, njih 30 je evakuisano. Među evakuisanima je i bila i slepa baka stara 84 godine koja je nakon evakuacije smeštena u vozilo Hitne pomoći.

Na mesto nesreće je došao i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić koji je rekao da će svim evakuisanim stanarima zgrade koja ima 14 stanova, ukoliko to žele, biti obezbeđen smeštaj za ovu noć.

- Brzom i efikasnom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan ali će vatrogasne ekipe dežurati i tokom noći - rekao je Antić.

Prilikom gašenja požara lakše su povređena tri vatrogasca koji su kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar. Kako nezvanično saznajemo, oni su povređeni pokušavajući da sa krova zgrade ugase požar u stanu.

2024 © - Vesti online