Petak 14.12.2012.
17:10
Beta

Ako se ne prijavite sami, prijaviće vas "uzbunjivači"

Građani da prijave komšiju koji vozi džip, a nema nikave zvanične prihode

Kako je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ovaj postupak je početak unakrsne provere imovine i prihoda građana u Srbiji, koja postoji, ali do sada nije sprovođena.

"Ovo zakonsko rešenje postoji od ranije. Naš cilj je da se na ovaj način uvede red i u ovu oblast, ali i da se omogući da država Srbija oporezuje imovinu koja nije evidentirana", kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, predviđene su sankcije za one koji ne budu prijavili svoju imovinu čija je vrednost na dan 1. janura 2013. godine veća od 35 miliona dinara i njima će biti na obračunata poreska stopa od 20 odsto.

Dinkić je dodao da očekuje da će se građani u velikom broju odazvati na ovaj poziv i istakao da će predmet konrole neće biti građani kojima je razlika između imovine i prihoda mala, već ono kojima se ta razlika meri milionima.

Srpski ministar finansija je rekao da očekuje da će Poreska uprava dobijati i informacije od "uzbunjivača" i kao slikovit primer naveo građane koji prijave komšiju koji vozi džip, a nema nikave zvanične prihode.

Javni poziv za podnošenje ove poreske prijave koji u sebi sadrži sva potrebna objašnjenja i neophodne podatke za poreske obveznike nalazi se na sajtu Poreske uprave (www.poreskauprava.gov.rs) i Ministarstva finasija i privrede (www.mfp.gov.rs).

2024 © - Vesti online