Petak 14.12.2012.
12:05
J. L. Petković - Vesti

Srpski Orahovac pod snegom


Opština poslala vozilo po studente, a smeće se gomila dok se ne otopi sneg
 

Marjan Šarić, gradonačelnik opštine Orahovac, kaže da se nada da će uskoro od Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobiti opremu za čišćenje snega, kako ne bi zavisili od opštine koja funkcioniše po kosovskom sistemu.


"Sneg je prestao da pada, ali su nameti i dalje oko pola metra. Mnogi koji su poslom morali u Mitrovicu ove nedelje nisu mogli da putuju, između ostalih i oni koji je trebalo da da se jave Nacionalnoj službi za zapošljavenja. Za studente koji studiraju u Mitrovici poslali smo opštinsko vozilo, da bi mogli da se vrate kući", kaže Šarić.
 

Marjan Šarić

On dodaje da komunalno preduzeće koje posluje po kosovskom sistemu u Orahovcu, nije preterano zaintersovano da sneg počisti u gorenjem delu grada gde žive Srbi.


"Kancelariji za Kosovo i Metohiju smo uputili molbu za traktor sa pratećom opremom za čišćenje snega, kako bi mogli da sami čistimo puteve. Kosovska opština negde uopšte ne čisti ili veoma slabo čisti sneg, a smeće uopšte ne nosi. Nadamo se da će odgovor na našu molbu biti pozitivan. Inače, javno komunalno preduzeće u našoj opštini postoji od 2010. godine, ali nemamo ni jednog zaposlenog. Ako bismo dobili traktor mogli bi da zaposlimo jednu osobu, čistimo sneg i sami nosimo smeće", objašnjava Šarić.

2024 © - Vesti online