Petak 14.12.2012.
11:41
Vestionline

UEFA razmišlja da se žali na svoju odluku o kazni Srbiji?!

Obećao Kamerunu "pravednu" kaznu za Srbiju? - Mišel Platini

UEFA je juče kaznila mladu selekciju Srbije igranjem jedne kvalifikacione utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama, a Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra zbog incidenata na meču sa Engleskom u Kruševcu.

Predsednik Mišel Platini, koji se trenutno nalazi u Japanu, sledeće nedelje će sa saradnicima verovatno izložiti slučaj nezavisnom disciplinskom telu UEFA i tražiti oštrije kazne.

Ono što je očigledno je da je disciplinsko telo "evropske kuće fudbala" kaznilo Srbiju i naš fudbalski savez za nerede i tuču u Kruševcu, ali je verovatno kazna "blaga" jer članovi komisije posle pregledanih snimaka nisu našli veće elemente rasizma, o kojima su naširoko pisali engleski mediji.

Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.

FSS je sproveo internu istragu posle koje je godinom neigranja u nacionalnom timu kaznio Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnju zabranu rada.

2024 © - Vesti online