Petak 14.12.2012.
09:26
Blic

Isti oblak, isti sneg, a kod Mađara sve čisto

Ovako je bilo na putu od Subotice ka Novom Sadu. Sa Mađarske strane kolovoz se crni
 

Mađarima najveći problem ne predstavlja sneg, već kako da se izbore sa stotinama kamiona parkiranih uz granicu sa Srbijom, kojima je u našoj zemlji zbog neočišćenih puteva zabranjen saobraćaj i koji su stvorili gotovo sedam kilometara dugu kolonu na izlazu iz Mađarske.

Kako piše "Blic", još tokom vikenda, zimske službe iz zemlje našeg severnog suseda su radile punom parom, pa nije bilo zastoja. U sredu je autoput M5, koji od graničnog prelaza sa Srbijom ide do Budimpešte, bio potpuno čist i suv, kao i svi prilazni putevi južnom mađarskom gradu Segedinu, u šta se uverila i ekipa ovog dnevnog lista.

"Zbog posla često idem u Mađarsku, a bio sam i proteklog vikenda jer sam želeo da iskoristim rasprodaje u segedinskim tržnim centrima. Iako je i u Mađarskoj padao jak sneg, na putu nisam imao nikakvih problema. Međutim, nisam bio ni svestan šta me čeka kada pređem u Srbiju. Odmah po prelasku granice sam upao u kolonu i jedva sam stigao do Subotice", kaže Subotičanin Željko Malagurski.

Vozač kamiona s niškim registarskim oznakama Jovan Stevanović kaže da od utorka čeka na prelazak državne granice.

"Neverovatno je da se kamioni najnormalnije voze po celoj Evropi, koja je takođe zavejana, a kod nas nisu u stanju da osposobe puteve za normalan saobraćaj. Kolege mi kažu da je deonica autoputa od graničnog prelaza Horgoš pa kroz veći deo Bačke dosta dobro očišćena, ali problemi sa snegom i ledom počinju pre Novog Sada", kaže ovaj Nišlija.

2024 © - Vesti online