Pečenica za Božić

Hvala, zemljače: Ranko Majstorović

Još krajem leta Ranko je odlučio da će, ukoliko mu budu stizale donacije mladog zemljaka, skupljati ih do Nove godine kako bi svojoj porodici mogao kupiti pečenicu za Božić.


- Sa ovo malo penzije ja ću nekako da izguram mesec za ono najosnovnije, ali od penzije bi mi bilo moguće kupiti pečenicu. Zato ću novcem ovog humanog čoveka koji mi svakog meseca šalje po 40 evra moći da priuštim sebi da sa kćerkom Božanom i unukom Markom proslavim Božić onako kako dolikuje i po pravim pravoslavnim običajima, sa pečenicom na stolu, uz punu trpezu - priča nam Ranko svoje planove.


Negova usta su svaki put puna zahvalnosti kada dobije donaciju.


- Za siromaha kao ja, velika je stvar dobiti novčanu pomoć svakog meseca, i to za mene predstavlja i božji dar što je taj čovek od toliko siromaha odabrao baš mene i zato neka ga Bog čuva i blagoslovi i njega i njegovu familiju kuda god hodili - kaže Ranko.


Nije Ranku pečenica jedina briga. Plaši se da drva neće imati dovoljno jer najavljuju jaku zimu, ali se istovremeno i nada da će nekako, ako usfali, moći dokupiti još koji metar.


Slično govore i Vranjanci Vesna i Dejan Milošević, bivši dobrovoljac, a sada bolesnik i siromah, kojima ovaj donator svakog meseca šalje pomoć u istom iznosu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online