Petak 14.12.2012.
10:37
Vestionline, Blic

Englezi zatečeni, Rio misli da se UEFA šali

Ne može da veruje u tako blagu kaznu za rasizam - Rio Ferdinand

Evropska kuća fudbala izrekla je pojedinačne kazne, dok će FSS morati da plati 80.000 evra, a mlada reprezetnacija da odigra jedan meč pred praznim tribinama.

Takav epilog razbesneo je medije na Ostrvu, pa je "Dejli Mejl" napravio poređenje sa kaznom Niklasu Bendtneru. Danski napadač je ostao bez čak 100.000 evra, jer je na EURO2012 reklamirao jednu kladionicu na rubu "bokserica", koje je pokazao tokom proslave gola.

Čelnici engleskog saveza (FA) razočarani su i iznenađeni odlukom UEFA.

"Smatramo da su se naši igrači i članovi stručnog štaba korektno ponašali iako su bili provocirani i vređani na rasnoj osnovi. Neprijatno smo iznenađeni kaznom za naša dva igrača. Sačekaćemo obrazloženje UEFA, ali ćemo se žaliti na ovu odluku. Rasizam je neprihvatljiv u bilo kom obliku i ne bi smeo da bude deo fudbala. Scene u Kruševcu su bile tragične i verujemo da ove kazne neće poslati dovoljno jaku poruku", istakao je generalni sekretar FA Aleks Horn.

Fudbaleri "gordog albiona" Stiven Kolker i Tomas Ins dobili su dva, odnosno jedan meč suspenzije, a odluku UEFA kritikovao je i defanzivac Mančester Junajteda Rio Ferdinand putem svog Tviter profila.

"UEFA mora da se šali. Ne shvata rasizam ozbiljno. Kazne uopšte nisu adekvatne. UEFA nema nikakav uticaj na fudbalske saveze, klubove, navijače i igrače. Potrebne su oštrije kazne", napisao je na Ferdinand, koji je bio jedan od retkih koji se posle meča u Kruševcu nije pridružio "hajci na Srbiju" već je poručio FA Engleske da "prvo očisti svoje dvorište, pa tek onda da drži lekciju Srbima.

2024 © - Vesti online