Četvrtak 13.12.2012.
21:21
Vestionline, Beta

Rukometašice: Najteže do sada, presrećne smo

Najveći uspeh srpskog ženskog rukometa

"Već sam jednom rekla na ovom prvenstvu da sam ostvarila najveću pobedu u karijeri, ali je ovo sada još veća. Napravile smo istorijski uspeh, iznenađenje. Katarina Tomašević je po ko zna koji put bila fenomenalna. Samopouzdanje nam je na visokom nivou i svašta može da se desi u nastavku", rekla je kapiten Andrea Lekić posle pobede sa 18:17 u beogradskoj Areni.

Junak u pobedi nad Francuskom Katarina Tomašević, koja je utakmicu završila sa 17 odbrana, kazala je da je u poslednja dva kontranapada protivnica zabeležila "dve najbitnije odbrane u karijeri".

Sanja Damnjanović je rekla da je njena ekipa odigrala odbranu "za udžbenike".

"Sreća pa se sutra ne igra utakmica jer ne znam ko će spavati posle ovoga. Biće snage, sigurno, za još dve utakmice. Šokirane smo, pokazale smo koliko smo želele uspeh, išle smo korak po korak. Pokazali smo, pre svega, kako se igra odbrana - za udžbenike", rekla je Sanja Damnjanović.

Jelena Popović je kazala da je njena ekipa zaslužila da proslavi pobedu jer je "rasturila" protivnika.

"Poslednja dva minuta utakmice su bila najstresnija u mom životu, ne znam da li je bilo gore nama na klupi ili onima na terenu. Sada ćemo da proslavimo ovaj uspeh, pošto smo ih rasturili. U polufinalu nas očekuje Crna Gora i to će biti pravi mali balkanski derbi", kazala je Jelena Popović.

Pivotmen Sanja Rajović koja je protiv Francuske bila najefikasnija sa pet golova, rekla je da ekipa mora da ostane mirna do kraja Evropskog prvenstva.

"Presrećne smo, ali moramo da ostanemo mirne jer imamo još da igramo. Svesne smo u neku ruku šta smo postigle i šta ćemo tek postići", rekla je Sanja Rajović.

Svetlana Ognjenović istakla je da je njenoj ekipi protiv Francuske bilo najteže do sada na takmičenju.

"Kratko, ali jasno: polufinale! Danas nam je nekako bilo najteže do sada, s obzirom da smo morale, to do sada nije bilo tako. Malo nam je bilo frka, ali sve je fenomenalno prošlo", istakla je Svetlana Ognjenović.

2024 © - Vesti online