Četvrtak 13.12.2012.
19:46
Vestionline, sportske.net

Rukometašice Srbije u polufinalu EP

Sjajan uspeh srpskih rukometašica

Rukometašice Srbije će se u polufinalu sastati s Crnom Gorom koja je prva u Grupi 2, dok će u drugom polufinalu igrati Norveška i Mađarska. 

Počelo je ravnopravnom igrom, a uvodna neizvesnost trajala je do rezultata 3:3, kada su naše reprezentativke, predvođene fenomenalnom Katarinom Tomašević na golu, započele odličnu seriju, kojom su do finiša prvog poluvremena stekle i pet golova prednosti 9:4, a odmor se otišlo rezultatom 10:6.

Bilo je teško očekivati da će Francuskinje i u nastavku biti tako neefikasne, i to se i potvrdilo već u uvodnim minutima drugog poluvremena. Prednost Srbije brzo se topila i posle samo osam minuta igre u drugom poluvremenu, rezultat je bio 11:11.

Francuskinje su uspevale i da povedu, a u poslednjih deset minuta ušlo se nerešenim rezultatom 16:16. Srbija na šest minuta do kraja, pri rezultatu 17:17 ostaje sa igračiciom manje u naredna dva minuta, ali je uspela da se odbrani i čak povede golom Ognjenovićeve sa 18:17.

Usledio je po jedan neiskorišćen napad na obe strane, zatim i tajm-aut, a onda, na dva minuta do kraja, dosuđen je sedmerac za Francuskinje koji nije iskorišćen, a potom je najbolja na parketu Beogradske arene, Katarina Tomašević odbranila dva puta situaciju "jedan na jedan" čime je obezbeđena pobeda i polufufinale EP.

Katarina Tomašević

Kad je golgeterski učinak u pitanju, sjajna Sanja Rajović je postigla pet golova, Ognjenović jedan manje, a na drugoj strani najefikasnija Sinjat sa četiri gola. 

Junakinja pobede nad Francuskom je bila golman Katarina Tomašević, koja je imala 17 odbrana.

Utakmicu u beogradskoj Areni posmatralo je oko 8.000 ljudi koji su sve vreme bučno bodrili reprezentaciju Srbije. Ovom pobedom, naša reprezentacija je potvrdila drugo mesto u Grupi 1, iza Norveške i u polufinalu će se sastati sa selekcijom Crne Gore, prvom iz Grupe 2.

Crnogorke su u uzbudljivoj utakmici u novosadskom Spensu uspele da savladaju Španiju sa 27:23, iako su na poluvremenu imale četiri gola zaostatka (12:16).

U Grupi 1 Šveđanke su slavile protiv Čehinja sa ubedljivih 35:26, pa su takmičenje u drugoj fazi EP okončale sa pet osvojenih bodova dok su Čehinje ostale bez boda.

2024 © - Vesti online