Četvrtak 13.12.2012.
20:10 >> 20:54h
Blic

Kako Tasovac proziva ministra kulture?

 Dobar dan od Tasovca

Tasovac je krenuo od pitanja šta radi ministar da bi stigao do zabrane kandidovanja magaraca za parlament u Ekvadoru i poređenja sa imenovanjima u Ministarstvu kulture Srbije.

"Dobar dan. Da li neko zna gde je i šta radi Bratislav Petković? Hvala“, pitao se Ivan Tasovac u svom prvom tvitu posvećenom ministru, na šta je jedan od odgovora glasio: "Kažu da prenosi neke stolice iz Narodnog u Poštu“, što je bila aluzija na Petkovićevu ideju o izmeštanju Narodnog muzeja u zgradu Glavne pošte.

Nekoliko dana kasnije, priznati pijanista je u ironičnom tonu ponudio podršku ministru.

"Kao gest podrške ministru kulture Bratislavu Petkoviću i njegovom timu, orkestar će ubuduće nastupati pod nazivom FIL harmonija IZ BEOGRADA, Ministarstvo kulture i sitnih kolačića“, napisao je Tasovac, aludirajući na to što je ministar istovremeno vlasnik jedne od najstarijih poslastičarnica u Beogradu.

Onda je potpuno neočekivano usledilo još jedno pitanje: "Izvinite, jače je od mene! Da li neko zna gde je i šta radi Bratislav Petković? Hvala.“

Nekoliko dana kasnije osvanuo je novi tvit vezan za ovu temu: "Ministar Petković je vlasnik Muzeja starih automobila i Pozorišta Garaže. Očekujem da Parking servis postane nacionalna institucija kulture“, a nedugo zatim je konstatovao: "U Ekvadoru je magarcima zabranjeno kandidovanje za parlament. Imenovanja u našem Ministarstvu kulture su zasad bez takve diskriminacije“.

Sudeći po Tviteru, direktor Beogradske filharmonije je ipak nešto načuo o ministru kada je izneo u javnost obaveštenje za neinformisane građane.

"Zbog velikih gužvi, pekara Aca obaveštava građane da se funkcije u kulturi ne dele kod njih, već u poslastičarnici malo dalje niz ulicu“, a najnoviji tvit, od prošlog četvrtka, glasi: "Pod hitno uvesti istoriju boze i pravljenje žita sa šlagom kao obavezne predmete na master studijama menadžmenta u kulturi. Hvala.“

Ministar kulture nema svoj Tviter nalog, dok njegovo ministarstvo ima i koristi ga za iznošenje servisnih informacija u vezi sa svojim radom. Takođe, u Ministarstvu nisu želeli da komentarišu Tasovčeve tvitove.

2024 © - Vesti online