Sreda 12.12.2012.
19:44
Beta

Dačić: Neko je hteo listing mog telefona

Dačić: Ako prisluškuju presednika i premijera, šta da rade građani
 

"Pre desetak dana, dok sam bio na putu, Bezbednosno-informativna agencija me je obavestila da je neko pokušao sa mog telefona da skine listing", rekao je Dačić na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove.

Dačić je kazao da je utvrđeno da je listing pokušao da skine radnik telefonske kompanije čiji broj on koristi.

"To je bilo slučajno, nisu znali da je moj telefon. Mi takve stvari moramo da sprečimo", rekao je Dačić na pitanje poslanika Liberalno demokratske paretije Zorana Ostojića šta je bilo sa aferom prisluškivanja državnog vrha.

"Ako su u ovoj državi, što se tiče komunikacija, ugroženi predsednik države, predsednik i potpredsednik Vlade ili direktor policije, šta onda da kažu građani", rekao je Dačić.

On je ocenio da se uvidom u listing telefonskih razgovora ništa ne može saznati, ali da je reč o "principu i nemogućnosti da iko bude iznad sistema". Dačić je dodao da se mora osmisliti sistem koji će onemogućiti zlouopotrebu prisluškivanja, listinga telefonskih razgovora i utvrđivanja lokacije.

Na pitanje Ostojića o hapšenjima koja se najavljuju u pojedinim medijima, Dačić je rekao da to nije profesionalno i upitao ko će snositi posledice ako neko pobegne.

"Važno je znati ko odaje te informacije. Nije profesionalno da se u medijima objavljuje da će neko biti uhapšen jer ko će posle snositi posledice ako neko pobegne", kazao je Dačić.

Odbor je jednoglasno usvojio izveštaje o radu MUP-a od aprila do juna i od jula do septembara ove godine. Sednici Odbora prisustvovali su direktor policije Milorad Veljović, državni sekretar u MUP-u Vladimir Božović, načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

2024 © - Vesti online