Sreda 12.12.2012.
17:27
Vestionline, novosti.rs

Đere: Cilj mi je da još više napredujem

"Neću da jurim bodove, nego da radim još više i bolje" - Laslo Đere

Što je Vimbldon za seniore, to je "Oranž Bol" turnir za juniorske tenisere. San svih mladih igrača je da postanu šampioni i podignu pobednički pehar baš na terenima "Frank Veltri" centra u mestu Plentejšn na Floridi. To su svojvremeno dosanjali velikani poput Federera, Borga, Lendla, Mekinroa, Rodika, Bagdatisa, a od pre nekoliko dana, isto je učinio i Laslo Đere, 17-godišnjak iz Sente.

Naš teniser je postao prvi Srbin u istoriji kome je pošlo za rukom da ostvari ovaj uspeh, čime je pokazao da Novak Đoković u njemu dobija dostojnog naslednika.


Da je bilo barem malo sreće, Đere je mogao da se okiti sa dve krune iz SAD, jer je u finalu prestižnog "Edi Her" takmičenja stao u finalu, iako je vodio 6:0 i 4:1.

"Jako sam zadovoljan finišom sezone, a drugi deo mi je bio izuzetno dobar. Osvojio sam dva ITF G2 turnira, igrao finale fjučersa, finale Hera i sad osvojio 'Oranž boul'", kazao je Đere, koji se iz Floride vraća kući u snegom okovanu Sentu.

Ambicije za 2013. su da počne uspon i na ITF i ATP listi.

"Ambicije su što bolji rang na ITF, međutim, neću da jurim bodove. U prvom delu godine ću igrati više ITF, a u drugom delu ću da se baziram uglavnom na fjučerse. Pokušaću i na ATP da imam što bolji rang. Ali, svakako će mi biti najbitnije da mi igra bude dobra i da napredujem", kaže Laslo.

Đere ima dobar stručni štab koji vodi brigu o njegovom razvoju.

"Teniski trener mi je Miki Palađi, a kondicioni je Vladimir Zorić. Pred 'Edi Her' trenirao sam dve nedelje u IMG Bolitijeri akademiji na Floridi, a pre toga u Senti i u Kikindi. Sad je u planu da pre odlaska u Australiju treniram u Novom Sadu. Uvek ima prostora za napredak. Moram da nastavim da radim kao što sam radio do sad, kako bih mogao da ponovim ove rezultate", zaključuje mladi Đere.

2024 © - Vesti online