Sreda 12.12.2012.
20:54
Beta

Konačno se dogovorili ko će gde da sedi u Skupštini

Kada ne mogu da se ogovore oko sedenja, kako će biti sa važnijim stvarima
 

Nov raspored sedenja trebalo bi da počne da se primenjuje u subotu, za kada je zakazan početak nove sednice na čijem dnevnom redu su izmene više pravosudnih zakona.

Za odluku o novom rasporedu sedenja glasali su članovi Administrativnog odbora iz vladajuće koalicije i opozicione Demokratske stranke Srbije, dok je Srđan Miković iz Demokratske stranke bio uzdržan, a Janko Radaković iz DS-a nije glasao. Niko nije glasao protiv te odluke. Janko Radaković je agenciji Beta kazao da će poslanici DS-a poštovati donetu odluku.

Po novom rasporedu sedenja, poslanici dve najveće političke stranke, vladajuće Srpske napredne stranke i opozicione DS sedeće na desnoj, odnosno na levoj strani sale iz ugla predsedavajućeg. Ostale poslaničke grupe biće raspoređene između njih, po snazi u parlamentu.

Prema jednoj od ranijih varijanti rasporeda sedenja, poslanici DS-a trebalo je da sede u desnom uglu sale od predsedavajućeg, ali se ta poslanička grupa usprotivila tom predlogu, jer, kako je navela, nije želela mesta u sali bivših poslanika Srpske radikalne stranke.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić iz SNS-a rekao je da veruje da je svaka poslanička grupa dobila dovoljno prostora u skladu s brojem mandata u parlamentu.

Administrativni odbor potvrdio je na sednici mandate novih poslanika, Srđana Milivojevića iz DS-a i Vesne Rakonjac iz SNS-a. Milivojević će u parlamentu zameniti Mirka Cvetkovića, koji je prošle nedleje podneo ostavku na mesto poslanika DS-a.

Vesna Rakonjac će zameniti Gojka Radića, koji je podneo ostavku na poslaničko mesto zbog prelaska na dužnost savetnika prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića. Mandate novih poslanika treba da konstatuje parlament.

2024 © - Vesti online