Sreda 12.12.2012.
22:34
Vestionline, Beta

Bošković: Pokušaćemo da iznenadimo Francusku

Devojke nemaju sna zbog šampionata - Saša Bošković

Bošković je dodao da je Francuska za njega najbolja reprezentacija na turniru, ali da je prednost Srbije to što protivnice nisu u "pravoj formi".

"Probaćemo da ih iznenadimo, kao što smo iznenadili Dansku. Naša prednost je to što svaka devojka može da zaigra u svakom trenutku. Borimo se i pružamo svoj maksimum, što nam za sada daje rezultat", rekao je Bošković i ponovio da je srećan jer radi sa sjajnim devojkama.

"Devojke imaju višak adrenalina nego što je potrebno, pa zato imaju problem sa snom. To je posledica velike želje da odigraju najbolje što mogu za Srbiju. One to neće da vam kažu, ali svaka u sobi ima zastavu i to pokazuje koliko vole ovu zemlju. Zato sam i rekao da su najbolje na svetu", dodao je Bošković.

Srbija i Francuska igraće sutra u beogradskoj Areni od 18.10, a domaćoj selekciji je za plasman u polufinale Evropskog prvenstva dovoljan i nerešen ishod.

Rukometašica francuskog Meca Kristina Liščević kazala je da očekuje tešku utakmicu, ali da u reprezentaciji Srbije "vladaju pozitivna atmosfera i energija".

"Ima nas pet-šest koje igramo u Francuskoj i tamo nas izuzetno cene i poštuju. Francuskinje igraju pod pritiskom i od starta moramo da im pokažemo ko smo i šta smo. Do sada smo pokazali srce i želju, a mislim da smo psihički jače od njih", dodala je ona.

Promena rezervnog golmana

reprezentacije Srbije

 

Rezervni golman rukometne reprezentacije Srbije Jovana Risović neće biti u timu u sutrašnjoj utakmici sa Francuskom, pošto je selektor Saša Bošković umesto nje
pozvao Anu Kačarević iz Naise.

 

"To je odluka trenera golmana Dragice Đurić. Ja se u to ne mešam i u potpunosti je podržavam. Jovana nije povređena, tako da je to
verovatno samo stvar taktike", rekao je Bošković za "Betu".

 

Jovana Risović je do sada na EP povremeno ulazila u igru, umesto Katarine Tomašević, koja je prvi golman.

Član Besansona Jelena Popović, takođe, je istakla da prednost Srbije može da bude to što nekoliko igračica igra u Francuskoj.

"Dosto dobro poznajem protivničke igračice i stvarno su dobra ekipa. Imaju jak kolektiv i trenera koji dugo radi sa njima. Naša prednost može da bude to što dosta nas igra za francuske klubove, međutim, i one nas poznaju. Francuska je favorit, došle su u Srbiju po medalju, ali u poslednje dve utakmice (protiv Češke i Norveške) su razočarale", rekla je Popovićeva.

Biljana Filipović, koja je do ove sezone nastupala za Arvor 29, kazala je da su Francuskinje ubedjene da će sutra da pobede.

"One su ubeđene da će da nas pobede i neophodna nam je jaka odbrana, jer su fizički veoma jake. Mi smo malo iscrpljene i neispavana od dosta uzbuđenja i emocija prethodnih dana", rekla je Filipovićeva.

Srbija i Francuska takmiče se u Grupi jedan druge faze Evropskog prvenstva, u kojoj kolo pre kraja na tabeli vodi Norveška sa osam bodova. Srbija ima pet, Danska i Francuska po četiri, Švedska tri, dok Češka nema nijedan bod.

2024 © - Vesti online