Sreda 12.12.2012.
16:22
Beta

Nemačka banka odobrila kredit Srbiji

Foto: Arhiva

Kako je rečeno na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora o kreditu u NBS, banka Ka-Ef-Ve je u ime nemačke vlade odobrila kreditnu liniju Srbiji za finansiranje projekata u oblasti poljoprivrede, energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i opštinske infrastrukture.

Krediti će se korisnicima plasirati preko posredničkih banaka - Komercijalne, Prokredit banke (Procredit) i Čačanske banke, a NBS je agent Republike Srbije u realizaciji tog zajma.

Komercijalna banka plasiraće 30 miliona evra u poljoprivredu i prehrambenu industriju i 25 miliona evra za opštinsku infrastrukturu.

Preko Prokredit banke 40 miliona evra kredita biće plasirano za poljoprivredu i prehrambenu industriju, a preko Čačanske banke pet miliona evra za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju.

Maksimalan iznos pojedinačne pozajmice iz te kreditne linije Ka-Ef-Vea je milion evra za poljoprivredu i za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju i do 1,2 miliona evra za opštinsku infrastrukturu.

Krediti će se odobravati sa rokom otplate do sedam godina i periodom počeka do dve godine, a kamatna stopa neće moći biti veća od najviše kamatne stope koju posrednička banka naplaćuje na zajmove iz drugih izvora za te namene.

2024 © - Vesti online