Sreda 12.12.2012.
19:37
Beta

"Odluka EU ohrabrujuća za Srbiju"

Iako Srbija nije dobila datum za početak pregovora, odluka je ohrabrujuća

Milićević je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je ta odluka potvrda svih rezultata koje je Srbija postigla na putu evropske integracije.

"Danas možemo jasno reći da su ti rezultati i vidljivi i prepoznatljivi. To je pozitivna i dobra odluka i za Srbiju i za njene građane. Naročito je pozitivno to što podrška Evropske unije Srbiji nikada nije bila veća i nije slučajno što je to u mandatu ove vlade', rekao je Milićević.

Kako je naveo, posle odluke Saveta ministara EU sledi izuzetno važan vremenski period za Srbiju i vladu jer je vazno postići šsto širi konsenzus svih relevatnih činilaca u Srbiji kako bi država nastavila uspešno svoj put ka EU uz potpuno uvažavanje poštovanje i odbranu nacionalnih i državnih interesa.

Šefovi diplomatija Evropske unije sinoć su postigli dogovor da se na proleće iduće godine proceni da li Srbija ispunjava sve uslove za početak pregovora o članstvu u EU i da, ako ocena bude povoljna, do juna odrede datum početka pregovora.

Evropski komesar za proširenje Štefan File je rekao da se nada da će u junu već moći da bude doneta odluka o pristupnim pregvorima sa Srbijom i da oni treba da počnu čim se ustanovi da je postignut dovoljan napredak u reformama i u trajnom i vidljvom unapređenju odnosa s Prištinom.

2024 © - Vesti online