Sreda 12.12.2012.
12:52
Kurir

Karadžić: Švajcarac želi da izbaci Srbiju

"Švajcarac Leuba više puta pokazao nemilosrdnost" - Tomislav Karadžić

Na sutrašnjem sastanku Disciplinske komisije UEFA povodom "slučaja Kruševac“ mogla bi da se donese izuzetno loša odluke za srpski fudbal, već opterećen "žutim kartonom“ iz Đenove, kako to često naglašava predsednik UEFA Mišel Platini.

Tomislav Karadžić ukazuje na nekoliko važnih činjenica u celom problemu.

"Glavni inspektor UEFA koji predlaže kaznu je Švajcarac Žan-Samjuel Leuba. On je već u nekoliko navrata pokazao svoju nemilosrdnost tražeći od Komisije da izbacivanjem iz takmičenja kazne Zvezdu i Partizan. Drugi deo problema je to što se u slučaj umešao premijer Britanije, što aferi daje politički predznak. Kad se sve to zajedno sagleda, mislim da se opravdano pribojavam njihove sutrašnje odluke", rekao je Karadžić za Kurir i nastavio:

"Nadam se da neće biti posledica po A reprezentaciju, ali kad je reč o kažnjavanju mlade reprezentacije, pojedinaca koji su učestvovali u incidentu i FSS kao organizatora utakmice, nisam optimista. UEFA će svakako imati u vidu i taj detalj da se posle sastanka bivšeg predsednika države i Mišela Platinija ništa nije uradilo u borbi protiv huliganizma", zaključio je predsednik FSS.

2024 © - Vesti online