Sreda 12.12.2012.
14:44
Beta

Kacin: Konačno "zeleno svetlo" za Srbiju

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin
 

"To je jasno priznanje Srbiji za uspehe koji su postignuti u proteklom periodu u evropskim integracijama", rekao je Kacin i dodao da normalizacija odnosa s Kosovom ulazi u novu fazu nakon susreta premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija i početka implementacije sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Kacin je izrazio uverenje da će Vlada Srbije nastaviti sa "ovim procesom koji je ključan za određivanje pozitivne dinamike integracija i zeleno svetlo Saveta o datumu za početak pregovora".

Izvestilac Evropskog parlamenta je takođe ukazao da Vlada Srbije treba da uloži maksimalan napor da uspostavi istinsku vladavinu prava u zemlji i nastavi borbu protiv sistemske korupcije i organizovanog kriminala.

"To je potrebno pre svega zbog samih građana Srbije i oporavka njene ekonomije, ali i zbog uspešnog otvaranja poglavlja 23 i 24 nakon početka pregovora o clanstvu", rekao je Kacin.

Pregovori o članstvu EU, prema novom pristupu Unije, počinjaće otvaranjem poglavlja 23 i 24, koja se odnose na osnovna prava, pravosudne reforme, vladavinu zakona i bezbednost.

2024 © - Vesti online