Sreda 12.12.2012.
12:13
RTS

Kad zapreti kazna lopata samo leti

Šapčani neće opet da dočekaju kazne
 

Trotoari su gotovo suvi, a lopate i metle radile su na svakom koraku, jer dok sneg pada, Šapčani ne odustaju od čišćenja. Gotovo bez pauze, radi se i ispred zgrade komunalne policije, ali i svih lokala i ulica. Građani kažu da su sami sve očistili da ne bi dobili kritiku ili opomenu od komunalne policije.

Građansku obavezu stekli su preko novčanika, kažu čivijaši. Iskustva sa prošlogodišnjim snegom i prijavama bila su im za nauk. "Jeftinije mi je, bolje da kupim metlu, nego da dođe komunalna policija i da platim kaznu", priča jedan građanin.


Kontrole su redovne. Najpre upozorenje, a onda i provera. To se pokazalo kao dobar recept, jer za proteklih nekoliko snežnih dana komunalna policija nije pisala ni jednu prijavu.

Nenad Ilić, rukovodilac Komunalne policije u Šapcu kaže da građani, najčešće u početku reaguju negodovanjem, ali da posle shvate da je dobar savet, jako dobar u odnosu na kaznu koja može da sledi zbog neočišćenog snega. Najmanja kazna je, kaže, 5.000 dinara za fizička lica.

Protekle zime pokrenuto je 27 postupaka, a put od prijave do sudije za prekršaje je oko mesec dana. Odgovornost se Šapčanima za sada isplatila.

2024 © - Vesti online