Sreda 12.12.2012.
09:04 >> 11:55h
Beta

Srbija pod snegom, putevi ipak prohodni

Putari uspeli da se izbore sa snegom koji je padao čitav dan bez prekida
 


"Regionalni i magistralni putevi su prohodni. Jedino na Pešteru još postoji problem s prohodnošću lokalnih puteva", kazao je Marić agenciji Beta.
 

Najgore u Vojvodini

Najviše problema imaju vozači u Vojvodini, ali i u regionima Čačka, Užica, Ivanjice, Sjenice, Kraljeva i Kruševca gde na regionalnim putevima ima snega i preko 10 centimetara, a pojedini lokalni putevi su neprohodni.

On očekuje da tokom dana situacija da bude nešto povoljnija pošto se očekuje prestanak padavina, pa će se aktivnije raditi na čišćenju puteva. Prema Marićevim rečima, tokom noći između utorka i srede nije bilo većih poteškoća i značajnijih intevencija spasilačkih službi.


Prema saopštenju iz Auto-moto saveza Srbije, drumski saobraćaj je znatno otežan i usporen zboga snega koji u poslednja 24 sata stalno pada, a situaciju komplikuje jak vetar, koji na mnogim putevima stvara nanose.


Za sada su svi frekventniji pravci prohodni, na autoputevima ima raskvašenog snega na kolovozu mestimično i do tri centimetra, dok na magistralnim putevima snežni pokrivač dostiže visinu do pet centimetara.

Đaci probijali snežne nanose na Suvoboru

Đaci Osnovne škole u Pranjanima na Suvoboru u sredu ujutru su probili snežne nanose na putevima kojima nisu mogli da se kreću autobusi i peške stigli na nastavu, rečeno je u toj školi. Kako je za agenciju Beta izjavio pomoćnik direktora Dragan Alurović, učenici iz Koštunića i dela Pranjana, koji svakodnevno putuju autobusima, u školu su kroz snežne nanose stigli sa zakašnjenjem, prepečavšiši i do pet kilometara.

2024 © - Vesti online