Utorak 11.12.2012.
18:03
Vestionline, B92

ITF: Novak i Serena najbolji teniseri u 2012.

Drugu godinu za redom ITF šampion - Novak Đoković

Đoković je u izboru za to priznanje pobedio Britanca Endija Marija, zahvaljujući tome što je drugu godinu zaredom završio na čelu ATP liste. Pored toga, srpski teniser je odbranio titulu na Australijan Openu, osvojio je četiri titule na Masters turnirima, i igrao u finalu Rolan Garosa i US Opena.

"Ponosan sam što sam drugu godinu zaredom proglašen ITF šampionom. Bilo je veoma teško ponoviti godinu kakva je bila 2011, ali je bila velika satisfakcija osvojiti jedan Gren slem, plasirati se u dva finala Gren slema, i osvojiti finalni Masters“.

Mlađa od sestara Vilijams po treći put u karijeri je ponela titulu ITF šampionke.

"Bilo je neverovatno iskustvo osvojiti na Olimpijskim igrama i dve Gren slem titule. Nadam se da će mi i 2013. godina biti jednako uspešna“, istakla je Vilijamsova.

Vilijamsova je u drugoj polovini godine bila nezaustavljiva, pošto je pobedila na Vimbldonu, Olimpijskim igrama u Londonu i US Openu.

U konkurenciji muških dublova, deveti put u karijeri, priznanje su dobili braća Bob i Majk Brajan, dok su kod žena najboljima proglašene Sara Erani i Roberta Vinči.

2024 © - Vesti online