Utorak 11.12.2012.
12:35
Beta

"Neće biti poskupljenja struje u grejnoj sezoni"

Ministarka energetike Zorana Mihajlović
 

"Tek negde u periodu kraja grejne sezone možemo razgovarati o evenutalom povećanju cene elektične energije, ali nakon određenih ekonomskih analiza", kazala je Mihajlovićeva agenciji Beta.

Ona je istakla da je njeno ministarstvo pripremilo sve kriterijume za energetski ugroženog kupca i da se čeka ekonomska analiza koja će biti gotova do kraja godine.

Pročitajte još: Struja skuplja čak 25 odsto

"Sledeće godine u nekom periodu će svakako doći do rasta cene električne energije, ali tek kada završimo tarifni sistem i socijalne karte. Svako licitiranje s tim kada će biti povećanje cene električne energije ili koliko procenata, neozbiljno je", rekla je Mihajlovićeva.

Kako je navela, godišnji plan poslovanja Elektroprivrede Srbije (EPS) došao je u Ministarstvo energetike u roku i poslat je drugim ministarstvima na mišljenje.

"U tom planu nema jasno predviđenih procenata povećanja cene električne energije", naglasila je srpska ministarka energetike.

Ona je podsetila da EPS predlaže cenu Agenciji za energetiku koja daje mišljenje, a Vlada Srbije na osnovu tog mišljenja donosi odluku o eventualnom povećanju cene struje.

Mihajlovićeva je kazala da će se ekonomska analiza uraditi da se ne bi došlo u situaciju da EPS govori da će platiti troškove niske cene struje i kako bi se zadovojili interesi građana i privrede, a isto tako i interesi tog javnog preduzeća.

Grejna sezona u Srbiji traje od 15. oktobra do 15. aprila.

2024 © - Vesti online