Sreda 12.12.2012.
08:00
Smedia

Šta se sve može sa lakom za kosu

Foto: Ilustracija
 

Predstavljamo vam 6 neočekivanih upotreba laka za kosu.

1. ELIMINATOR NEZGODNIH FLEKA
Bilo na košulji ili nekom drugom odevnom predmetu mrlje od ruža znaju da budu prilično nezgodne, a moguće ih je jednostavno ukloniti uz pomoć laka za kosu. Naprskajte mesto na odeći, pustite da odstoji 10 minuta pa onda istrljajte sunđerom. Odeću operite u mašini na temperaturi navedenoj na njoj kako bi isprali ostatak spreja.

2. SPASILAC NAJLONKI
Lak za kosu može da produži rok trajanja vaših omiljenih najlonki. Područje oko prstiju najbrže nastrada i dolazi do pucanja niti na njemu, zato je dovoljno da taj deo našpricate posle svakog pranja i verujte najlonke će vam potrajati tri puta duže od uobičajenog perioda.

3. ZAŠTITINIK OD MASNIH TRAGOVA
Ako želite da dečiji crtež koji ste odlučili da okačite na vrata od frižidera ili kuhinjskog ormarića zaštitite od tragova masnih prstiju naprskajte ga lakom za kosu. Malo umetničko delo će zbog filma od laka duže zadržati postojanost boja.

4. ČUVAR KRHKIH USPOMENA
Ukoliko ste odlučili da zadržite cvet ili buket koji vam je poklonila draga osoba, kad se osuši krhke cvetove naprskajte lakom za kosu kako se ne bi raspali.

5. ČISTAČ LEPLJIVOG "PRILEPKA"
Uz pomoć laka za kosu možete se brzo rešiti gume za žvakanje iz tepiha. Nakon što je naprskate guma za žvakanje će se stvrdnuti i jednostavno ćete je ukloniti uz pomoć noža ili nekog drugog oštrog predmeta.

6. ADUT SJAJNIH CIPELA
Omiljene cipele će zablistati uz pomoć proizvoda prvenstveno namenjenog kosi. Nakon što ste uglancali cipele ili čizme možete ih naprskati lakom za kosu kako bi im obezbedili dodatni sjaj. Ovaj trik pali samo kod obuće čija površina je glatka, piše Zadovoljna.

2024 © - Vesti online