Podrška i ohrabrenje

Pred njima je još mnogo iskušenja: Svjetlana i Jovana Kljajić
 

Nije prvi put da porodica Ivanišević pomaže ovoj mladoj ženi koja je pre šest godina ostala paralizovana, u sedmom mesecu trudnoće pala u komu i pre vremena donela na svet malu Jovanu. I ranije su slali pomoć učestvujući u brojnim akcijama koje su organizovane među našim zemljacima u Australiji da bi se pomoglo Svjetlani Kljajić, koja je posle buđenja iz kome prigrlila svoju devojčicu svesna da im život nosi još mnogo iskušenja.


- Hvala tim dobrim i dragim ljudima u Australiji koji me se uvek sete. Često se organizuju i pošalju pomoć, grupno ili pojedinačno. To mi mnogo znači jer Jovana je sada školarac i treba mnogo novca za nju i njene školske potrebe. Ono što me najviše raduje je to da je ona najbolja učenica u razredu i da je u školi veoma disciplinovana.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Ali kada dođe kući dolaze do punog izražaja njena vesela priroda, kao i sklonost nestašlucima - priča Svjetlana, dodajući da je Jovanu možda malo i razmazila, jer kao bolesna majka ne može da joj pruži detinjstvo kakvo bi trebala da ima.


Ono o čemu svakodnevno razmišlja je zašto ne uspeva da prohoda kad reflekse u nogama, kako kaže, dobro oseća.


- Stalno se pitam zašto je tako, osećam noge, ali nikako da istinski stanem na njih. Doduše, imam i sve jače i jače bolove u nogama kako vreme prolazi. Vežbam i dalje, ali ne kao pre. Ne gubim nadu da će stvari krenuti na bolje, mada mi je ponekad veoma teško - kaže Svjetlana, iako često nije u mogućnosti da koristi neophodnu terapiju zbog nedostatka novca.


Razapeta između želja i mogućnosti, stavljajući svoju mezimicu uvek ispred svega, mlada majka veoma je zahvalna što je dobri ljudi nisu zaboravili, što joj pomažu i poput nje veruju da će doći bolji dani.

2024 © - Vesti online