Ponedeljak 10.12.2012.
23:25
Vestionline, Beta

Bošković: Pali smo kad je trebalo da rešimo meč

Zadovoljan bodom - Saša Bošković

"Loše smo počeli, gubili pet golova, ali smo uz borbenost i fanatičnost uspeli da se vratimo, a onda kada je trebalo da povećamo prednost mi smo pali. Ipak, zadovoljan sam bodom", rekao je Bošković posle utakmice u beogradskoj Areni.

Srbija je osam minuta pred kraj imala pet golova prednosti, ali od tada nije postigla pogodak, pa su Šveđanke serijom od 5:0 došle do remija 23:23.

"Svi od nas očekuju mnogo, neku medalju, a mi smo se pred Evropsko prvenstvo molili da prođemo u drugi krug, ali dobro... Pad nema nikakve veze sa snagom, ovo je ipak domaći teren, devojke prvi put igraju u Beogradu i verujem u njih jer znam da su prave", kazao je Bošković.

Utakmicu u beogradskoj Areni posmatralo je oko 2.000 ljudi, što je najmanja poseta na utakmicama Srbije od početka takmičenja.

"Obećao sam da ćemo mi igrati isto da li dođe 100 ili 100 hiljada ljudi. Stvarno ne znam šta više treba da uradimo da publika dođe. Imamo dobru reprezentaciju, devojke se maksimalno bore, daju sve od sebe", istakao je selektor Srbije.

Srbija će sutra od 20.10 sati igrati protiv Danske u drugom kolu druge faze EP.

"Spremićemo se dobro, analiziraćemo Dansku, dati maksimum i ići na pobedu, bez obzira što su oni favoriti. Danska je drugačija ekipa od Švedske, imamo šanse i nadam se da ćemo izdržati celu utakmicu. Nećemo dozvoliti da ovo ostavi traga jer smo mi srećni bodom protiv Švedske", rekao je Bošković.

Selektor Švedske Torbjern Klingval kazao je da je zadovoljan remijem protiv Srbije.

"Obe ekipe su odigrale borbeno i svaka im čast. Mi smo dobro počeli utakmicu, igrali odličnu odbranu, ali smo počeli da pravimo neke greške u napadu. Rezultat je dobar jer smo uspeli da se vratimo, imali smo čak i loptu za pobedu u poslednjem napadu, ali je dobro i ovako, jer je moglo da ode na obe strane", kazao je Klingval.

2024 © - Vesti online