Ponedeljak 10.12.2012.
21:40
Vestionline

Srbija ispustila pobedu protiv Švedske

U 52. minutu srpske rukometašice vodile 23:18 i do kraja meča nisu postigle gol

Potpuno je neverovatno kakvu priliku nisu iskoristile naše rukometašice u duelu sa Šveđankama u prvom kolu druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu. Iako su oscilirale u igri tokom meča, imale su prednost od pet golova u samom finišu meča ali su stale u napadu i na kraju su uspele da se odbrane za samo jedan bod 23:23.

Kao po nekom nepisanom pravilu na ovom Evropskom prvenstvu, rukometašice Srbije su i ovoga puta loše ušle u meč, što su Šveđanke iskoristile i odmah stekle ubedljivo vođstvo od 5:1.

Solidnu prednost Šveđanke su imale sve do polovine prvog poluvremena, kada su izabranice Saše Boškovića uspele da uhvate rezultatski priključak na 11:10.

Gol prednosti Švedska je imala i na kraju prvog poluvremena (14:13), ali u nastavku kreće najbolji period igre naših reprezentativki. U 36. minutu prvi put su uspele da povedu na ovom meču, a onda stigle i do velikih pet golova prednosti - 23:18.

Na osam minuta do kraja, Srpkinje su dozvolile sebi neverovatan pad u igri i do kraja meča nisu uspele da postignu nijedan gol. S druge strane, Šveđanke su napravile seriju od 5:0 i tako stigle do izjednačenja, da bi na kraju imale i napad za pobedu, ali ga nisu iskoristile.

Pored Tomaševićeve koja je zaslužila epitet igrača utakmice zbog više od deset odbrana na golu Srbije, najefikasnija u našem timu bila je Sanja Rajević sa pet golova, dok su Svetlana Ognjenović, Sanja Damnjanović i Jelena Popović postigle po tri. Švedsku je predvodila Linea Torstenson sa osam postignutih golova.

Rukometašice sutra igraju možda i odlučujući duel sa Danskom od (20.10h), jer je ova selekcija danas pobedila Češku sa 33:30, dok je Norveška deklasirala Francusku rezultatom 30:19.

Norveška sada ima 6 bodova, Danska 4, Srbija i Švedska po 3, Francuska 2 boda, dok je Češka bez bodova.

2024 © - Vesti online