Ponedeljak 10.12.2012.
22:10
Beta

"Rusija ostaje pri svom stavu o Kosovu"

Beograd bi voleo da se Rusija u svim međunarodnim institucijama založi da bezbednost Srba na Kosovu : Stefanović i Rogozin
 

Stefanović je danas u Moskvi na marginama međunarodnog parlamentarnog foruma "Savremeni parlamentarizam i budućnost demokratije", razgovarao s predsednikom Državne Dume Sergejem Nariškinom i predsednikom Komiteta za spoljne poslove Aleksejem Puškovim.

"Nariškin je rekao da se pozicija Rusije (kada je u pitanju Kosovo) nije, niti će se promeniti, da Rusija snažno stoji uz Srbiju koju smatra ključnom zemljom u regionu", rekao je Stefanović srpskim novinarima posle razgovora.

On je naveo da je u razgovorima istakao da je Beogradu veoma važno da se na Kosovu poštuje rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, da razgovori budu statusno neutralni i da ne prejudiciraju rešenje za Kosovo.

Stefanović je naveo da je ruskim sagovornicima preneo da bi Beograd voleo da se Rusija u svim međunarodnim institucijama založi da bezbednost Srba na Kosovu bude prioritet i da se pregovori odvijaju u atmosferi mira.

Prema njegovim rečima, sa Nariškinom i Puškovim razgovaralo se i o međusobnim investicijama.

"Zaključili smo da je potrebno da se obe strane dodatno angažuju kako bi se povećale međusobne investicije", rekao je Stefanović.

On je naveo da je u razgovoru s Puškovim "istaknut značaj poboljšanja klime za ruske investitore u Srbiji", kao i da je dogovoreno da se nastavi saradnja kako bi se "omogućila povoljnija klima za ruske investicije".

Stefanović je naveo da je sa rukovodstvom Dume dogovorena dalja parlamentarna saradnja.

U delegaciji Skupštine Srbije su i narodni poslanici Jadranka Joksimović, Sanda Rašković Ivić i Dragomir Karić.

2024 © - Vesti online