Ponedeljak 10.12.2012.
19:36
Beta

Kacin pozdravio Jarinje i Merdare

Pozdravljam srpsku Vladu : Jelko Kacin
 

"Iskreno pozdravljam današnji početak delovanja zajedničkih prelaza Srbije, Kosova i Euleksa na Jarinju i Merdaru", rekao je Kacin u saopštenju.

Kacin smatra da je "Vlada Srbije pokazala da je verodostojna i istrajna u ispunjavanju obećanja datog u visokom političkom dijalogu", rekao je Kacin i naglasio da je "tvrdnja vlasti u Beogradu da će do kraja godine otvoriti još dva prelaza, još jedna pozitivna i važna vest".

Kacin je takođe rekao da se nada da će Beograd i Priština "u skoroj budućnosti učiniti dodatne korake da bi olakšali, pojednostavili i pojeftinili slobodu kretanja što je jedan od glavni svakodnevnih problema velikog broja državljana Srbije i Kosova".

"Normalizacija odnosa Srbije i Kosova je osnovni preduslov za uspeh procesa evropskih integracija i privrednog oporavka regiona", kaže Kacin i dodaje da "dosadašnji rezultati ohrabruju i zaslužuju priznaje, a i nagradu Evropske unije".

Izvestilac za Srbiju je oštro osudio napad na službenika Administrativne kancelarije Kosova početkom meseca u severnom delu Kosovske Mitrovice.

2024 © - Vesti online