Ponedeljak 10.12.2012.
10:52
Beta

Oglas: Prodajem kuću zbog mađarskih fašista

Foto: Arhiva

Tabla je postavljena pokraj puta koji od Bačke Topole vodi ka Novom Orahovu, naveden je broj mobilnog telefona, a potpisano je "Udruženje građana iz Bačke Topole Antifašistički pokret Martinović Matrosov".

"Tekst na tablama odštampan je u koloru, ispisan je ćiriličnim pismom, a table su postavljene na zabetoniranom postolju i gotovo je neshvatljivo kako su mogle da budu postavljene bez pribavljanja neophodnih dozvola i kako je moguće da i pored nadležnih inspekcija i policijskih organa mogu tu da stoje danima", piše novosadski Mađar so.

Postavljanje ove table osudila je lokalna samouprava u Bačkoj Topoli, kao i Savez vojvođanskih Mađara.

"Ne možemo dozvoliti da se zbog pojedinih natpisa kojima se krši zakon narušavaju međunacionalni odnosi u našoj lokalnoj samoupravi u kojoj građani žive mirno jedni s drugima. Zahtevamo da organi gonjenja postupe energično i profesionalno", navedeno je u saopštenju iz kabineta predsednika opštine.

Izvršni potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Karolj Pal takođe je zatražio od policije da ukloni sporni natpis, kao i da pokrene postupak protiv njegovih autora.

2024 © - Vesti online