Nedelja 09.12.2012.
21:42
Vestionline, Beta

Vujošević: Bilo je dobro tokom većeg dela meča

Uspeli smo da vratimo fokus - Duško Vujošević

"MZT je dobar tim, koji je pravio iznenađenja i sa manje igrača i sa prethodnim trenerom, a sada, posle dovođenja Nikole Otaševića i Borisa Bakića predstavlja ozbiljnog protivnika. Iskusni su i znaju da igraju i nisu došli i doveli ove navijače da izgube, već da pokušaju da iskoriste našu situaciju što se nalazimo između dve evroligaške utakmice", rekao je Vujošević.

Partizan je danas kao domaćin pobedio MZT sa 68:58 u 12. kolu Jadranske lige i tako ostao sam na drugom mestu tabele. Crno-beli su u četvrtak izgubili u Beogradu od Barselone 68:67 posle produžetka, a u četvrtak ih čeka odlučujući meč sa Bambergom u Evroligi.

"Uspeli smo da vratimo fokus tima na ovaj meč. Najveći deo vremena smo igrali dobru odbranu, osim u nekoliko navrata. Pravimo mnogo oscilacija, pa kad imamo 10 i 12 poena ne znamo da prelomimo utakmicu, već puštamo protivnika da se vrati u meč. Svaka utakmica u Jadranskoj ligi je jako značajna i moramo biti koncentrisani, bez obzira šta sledi ili prethodi", rekao je Vujošević.

Trener Partizana rekao je novinarima da Dejan Musli nije bio u sastavu jer ima virus, pa je i meč sa Barselonom odigrao uz pomoć infuzije, ali da od tada nije trenirao. Centar bi trebalo u utorak da se vrati u tim.

Trener MZT-a Aleš Pipan kazao je da je njegov tim previše grešio da bi iznenadio Partizan, za koji je priznao da je bolja ekipa.

"Čestitam, bili su bolji. Došli smo da odigramo najbolje što možemo, ali sa 21 izgubljenom loptom, slabim završavanjem kontranapada i nekim greškama ne možemo da iznenadimo Partizan, bez obzira što su oni fokusirani na utakmicu sa Evroligom. Imali smo blistave trenutke, ali i veoma loše, tako da, na kraju krajeva, ipak treba da tražimo bodove na svom terenu. Želim im sreću u četvrtak u Bambergu", rekao je Pipan.

2024 © - Vesti online