Nedelja 09.12.2012.
16:20
Blic

Zorana Marković: Nema većeg eksperta od mene

Zorana Marković
 

- Naravno da sam se kandidovala za to mesto. Nema većeg eksperta od mene za tu funkciju. Pokrenuću upravni spor i tužiću one koji su me smenili mimo procedure propisane zakonom. Neko mora da zaustavi te ljude koji se ponašaju kao neka revolucionarna garda - rekla je Markovićeva za "Blic".

Pročitajte sve o slučaju Zorane Marković ovde

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije razrešio je pre mesec dana jednoglasnom odlukom direktorku Zoranu Marković zbog sumnje da je narušila ugled Agencije, povredila odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i nesavesno obavljala funkciju.

- Bivša direktorka je prekršila zakon jer je odbijala izbor zamenika direktora i tražila je stan od Vlade, a da Odbor to nije znao pune dve godine - objašnjavaju u Agenciji.


Zorana Marković najavila je i tužbu protiv “Blica”, kako kaže zbog klevete. Kako je naš list ranije pisao, Vlada Srbije dodelila je Agenciji za borbu protiv korupcije, na zahtev direktorke Zorane Marković, dva državna stana u Beogradu. Ovi stanovi mogu da se otkupljuju i tu privilegiju imaju funkcioneri. Zorana Marković demantovala je da je stan tražila za sebe, već za zaposlene u Agenciji.

2024 © - Vesti online