Nedelja 09.12.2012.
10:05
Blic

Dosad najpotresnija kampanja za borbu protiv narkomanije

Odmah na početku UPOZORENJE: Upozoravamo čitaoce da ova vest sadrži fotografije i video prilog koji bi mogli da bude uznemirujući za osetljive osobe, kojima se ne savetuje da nastave čitanje vesti.

Fotografije su uglavnom nastale tokom višestrukih hapšenja osoba koje su konzumirale ili prodavale ove opasne droge. Ovako zastrašujuće posledice upotrebe metamfetamina najčešće nastaju zbog nekontrolisanog češanja tokom halucinacija u kojima zavisnik umišlja da mu pod kožom gmižu insekti.

Zavisnici često izgledaju i kao da su izgladnjivani, što je posledica gubitka apetita, pa telo počinje da "jede" mišićno tkivo zbog nedostatka pravilne ishrane.

Koncept ove potresne kampanje osmislio je Bret King, zamenik šerifa okruga Maltnoma u Oregonu u SAD. On je godinama skupljao policijske fotografije zavisnika koje su privodili policajci iz njegove stanice. Tokom godina, postao je svestan da su mnogi od njih prošli kroz dramatične fizičke promene. Zbog toga je odlučio da ih sve skupi na jednom mestu, kako bi 2004. godine konačno pokrenuo kampanju za borbu protiv narkomanije.

- Zadao sam sebi zadatak da prođem kroz celokupnu policijsku arhivu . Priznajem: Tražio sam najekstremnija lica - rekao je on i istakao da svi prvo eksperimentišu s drogom na fakultetu ili u srednjoj školi.

 - Želim da deci pokažem da su svi ovi ljudi prvo počeli s kanabisom i da nisu odmah počeli da koriste heroin - naglasio je King.

2024 © - Vesti online