Nedelja 09.12.2012.
12:20
Alo!

Manijak u Vrbasu davio i čupao učenicu!

Učenica (14) brutalno pretučena na izlasku iz školskog dvorišta (Foto: Ilustracija)

Devojčicu je u prisustvu nekoliko drugarica i desetine učenika bez razloga napao V. D. (1962) udarajući je po telu i glavi, vukući je za ruke. Devojčica J. J. je uspela da se otrgne i pobegne u trenutku kada je muškarac krenuo da je davi, ali je napadač sustigao nedaleko kod zgrade Doma zdravlja i nastavio da se iživljava u prisustvu prolaznika. Nakon intervencije policije, V. D. se pravdao kako mu se učinilo da su mu deca nešto pogrdno dobacila.

Ilija Marković, deda napadnute devojčice, kaže da je u šoku. Napadača ne poznaju, a nije mu jasno šta je odraslom muškarcu mogla skriviti devojčica.
- Unuka mi je bila u bolnici na pregledu. Ozbiljno je ugruvana i dobila je ortpedsku kragnu. Izveštaj psihijatra o traumi koju je pretrpela je strašan. Napadnuta je u sredu po podne i od tada ne ide u školu. Kako će prevazići strah da joj se ne ponovi ono što se dogodilo, ne znam, priča Ilija.

Bojan Marković, ujak učenice J. J., kaže da je stigao u službu Hitne pomoći na poziv da se njegova sestričina tamo nalazi.

- Ona je krenula da beži kući, ali je napadač sustigao kod zgrade Doma zdravlja i ponovo je napao čupajući je za kosu, vukući za ruke i hvatajući za vrat. Bio sam šokiran kada mi je rekla da su neki ljudi, valjda u strahu, samo prolazili dok je zapomagala. Konačno su naišli neki poznanici i prekinuli agoniju, priča Marković.

Prema njegovim rečima, u policiji mu je rečeno da će protiv V. D. biti podneta prijava, ali da ne zna da li će biti krivična ili prekršajna.R. Ivanoska

2024 © - Vesti online