Subota 08.12.2012.
22:34
Blic

Ubio majku, pa joj održao opelo

Miomir Mihajlović je bio verski fanatik, a telo majke je okružio ikonama i svećama
 

Policija ga je savladala i sprečila veću tragediju. Psihički poremećeni čovek, koji je u februaru 2009. sebi nožem odsekao penis, ispričao je da ga je majka navodno napala i da se branio. Posle ubistva je zatvorio harmonika vrata dnevne sobe i nastavio da živi u stanu - palio je tamjan i održao je majci opelo.


- Sin ubica je bio verski fanatik. Telo majke je okružio ikonama i svećama - objašnjava sagovornik “Blica”.


Ispred vrata Miomir je napisao “Bogorodica je zakon“, a svoju sobu pretvorio u svojevrsno svetilište. Na zidove i nameštaj zalepio je više desetina ikona, palio je sveće i tamjan. Ispod jastuka je držao ikone i krstove.
 

Odsekao sebi penis i bacio ga u WC šolju

Miomir je u februaru 2009. sebi odsekao penis nožem, a zatim ga bacio u WC šolju i povukao vodu.

- On je oboleo još sa 20 godina. Godinama me je maltretirao, ali se od 2006. kada mu je preminuo otac primirio jer se plašio da će ponovo u bolnicu - pričala je Stanislava posle sinovljevog samopovređivanja.

Zet Milutin Stojiljković pokazuje stočić preko koga je tri dana ležala ubijena Stanislava


- Stanislava se nije javljala tri dana, videli smo da je ceo stan zamračen i posumnjali da nešto nije u redu. Tek kada je došla policija saznali smo istinu. Kada je uzimao terapiju bio je miran, a bez nje je bio agresivan. Majku je tukao i maltretirao. Više puta je lečen u psihijatrijskoj bolnici, a zakazale su institucije - kaže zet ubijene žene Milutin Stoiljković.


U psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici navode da je Mihajlović tu lečen 11 puta, a da je devet puta ranije bio na Klinici za psihijatriju.


- Dovodila ga je policija, a otpušten je iz bolnice poslednji put 2008. u poboljšanom stanju. Uvek su dominirali neprijateljski sadržaji prema majci - kaže direktorka bolnice u Toponici Albina Stanojević.

2024 © - Vesti online